Het ontstaan van Kukki Cocktail

Hoe kom je op het idee voor een cocktail waar het ijs al in de fles zit? Als je niet van bier drinken houdt bijvoorbeeld. Zoals een van de twee oprichters van Kukki, Josef „Sepp” Klemm.

 

Hij had een idee om drankjes met het ijs al in de fles te maken, te testen en in kleine hoeveelheid te produceren. „Onze eerste cocktailverkoop was tijdens het festival van de zeilclub “Benediktbeuern”. We hadden de laatste plek in de hoek van de lange bar waar we de cocktails verkochten. De reacties waren overweldigend”, zegt Sepp.

In de kleine werkplaats van de boerderij van zijn ouders in Beieren werd het ijs in plastic zakken bevroren en met een hamer kapotgeslagen. Uiteraard hoort dit niet zo. Dankzij zijn werktouwbouwkundige studie kon Sepp een speciale ijsmachine bouwen en de eerste lange termijn testen doen – zo werden de cilindrische ijsblokjes geboren. He heeft ook een patent aangevraagd omdat kukki ijs niet zomaar ijs is. Het kukki ijs moet zeer stevig samengeperst worden en van hoge kwaliteit zijn zodat tijdens het ontdooien de drank vloeibaar wordt en de ijsblokjes ijs blijven.

 

In 2012 ontmoette Sepp de tweede oprichter van Kukki, Saif Hamed, die in Berlijn afstudeerde in Elektronica. Samen werkten ze aan machines en installaties van andere bedrijven. „We raakten op een gegeven moment verveeld”, aldus Saif. En dus richtten de twee in 2014 hun eigen bedrijf op om full time cocktails te gaan maken. Er waren vele obstakels: de financiering, de recepten, het fruit en uiteraard het ijs. Tenslotte was het moment daar: de eerste kukki zag in augustus 2016 het levenslicht. Berlijn en heel Duitsland waren er blij mee. De eerste bestellingen kwamen al snel binnen. In december van 2016 namen de Edeka supermarkten kukki op in het assortiment.

 

Het team groeide mee. Op dit moment werken er twintig mensen in de ontwikkeling, productie, logistiek, marketing en backoffice. „We zijn superblij met de mensen die net zo achter het idee staan als dat wij dat doen. Iedereen in het team houdt van het product en zet zich voor de volle 100% in,” zegt Saif met trots.

 

Sinds begin 2020 is speciaal voor de Benelux een distributeur opgezet, zodat ook de consumenten in Nederland en België kunnen genieten van deze waanzinnig cocktails uit Berlijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglishFrenchGerman
KUKKI Cocktail draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders